Koliko traje renoviranje kupatila

Koliko traje renoviranje kupatila

Tokom renoviranja kupatila, nećete biti u mogućnosti da ga koristite. Zato je veoma bitno koliko takvo renoviranje traje.

Trajanje renoviranja kupatila se menja u zavisnosti od obima radova koje je potrebno izvesti. 

Najveću uštedu vremena možete ostvariti ako uspešno sinhronizujete vremena početka i završetka radova svakog od majstora. Najbitnije je da nema preklapanja (dva majstora ne mogu da rade zajedno u istom kupatilu) i praznog hoda. Vredi razmisliti o ideju da uzmete neku vrstu preduzimača, firme koja ima zaposlene ili sarađuje sa majstorima različitih struka. To bi moglo biti malo skuplje, ali tada ne morate da se bavite organizacijom i pregovaranjem sa svakim od majstora, preduzimač će to uraditi za vas.

Pri renoviranju kupatila, vreme čete uštedeti i ako na vreme nabavite sav potreban materijal. Nemojte čekati da radovi počnu da biste vi krenuli u kupovinu. Nabavite dovoljno materijala, sa salonima keramike se možete dogovoriti i da naknadno vratite materijal koji vam je preostao.

Saloni keramike mogu otkloniti nesporazume sa majstorima i izradom (uglavnom besplatno) 3D modela vašeg kupatila. Kada takav plan pokažete majstoru, biće mu jasnije gde šta treba da ugradi.

Praksa je pokazala da ipak uvek treba biti sreman na činjenicu da renoviranje kupatila može trajati dan-dva duže od onoga što smo planirali.

Okvirna procena trajanja radova data je u tabeli:

Trajanje renoviranja kupatila (okvirna vremena)
Skidanje sanitarija i pločica 1,5 dana
Zamena vodovodnih i kanalizacionih cevi, grejanje, elektrika 1,5 dana
Malterisanje, priprema podloge i hidroizolacija 1 dan
Postavljanje pločica 2 dana (minimum)
Postavljanje sanitarija, bojlera 1 dan
Završni radovi (molerski, gipsarski...) 1,5 dana
Ukupno 9 dana
 


Zašto kaplje sigurnosni ventil bojlera
Zašto kaplje sigurnosni ventil bojlera

Sve češće se dešava da voda kaplje iz sigurnosnog ventila ispod bojlera u kupatilu. To se događa čak i kada je sve potpuno ispravno, a bojler i vodovodne instalacije novi.

Odlazak u salon keramike
Odlazak u salon keramike

Svaka poseta salonima keramike traje dugo, neretko satima, a onda dolazi do nervoze, pa često i do ishitrenih odluka - "ma uzmi ovo, samo da završimo". Pročitajte ove savete koji će vam pomoći da odlazak u salon keramike ne bude stresan.

Neprijatni mirisi u kupatilu
Neprijatni mirisi u kupatilu

Renovirali ste kupatilo, sve je ispalo kako ste zamislili. Sreću brzo mogu pokvariti neprijatni mirisi iz kanalizacije koji dolaze iz slivnika u podu.

Ostavi komentar: