Odlazak u salon keramike

Odlazak u salon keramike

Svaka poseta salonima keramike traje dugo, neretko satima, a onda dolazi do nervoze, pa često i do ishitrenih odluka - "ma uzmi ovo, samo da završimo". Pročitajte ove savete koji će vam pomoći da odlazak u salon keramike ne bude stresan.

Uštedite vreme

Izbor keramike u salonima kupatila je ogroman. Zato, pre polaska, razmislite o stilu koji biste želeli, kao i o ceni koja vam je pristupačna. Kada odete u salon, odmah im izložite svoje želje, da biste uštedeli vreme koje biste potrošili na razgledanje onoga što vam se ne sviđa ili vam nije finansijski dostupno.

Dobro razmislite

Stan se ne renovira svaki dan, pa ćete posledice izbora koji sada napravite morati da "trpite" narednih 10, 20... godina. Dešava se da biramo elemente koji su sada jako aktuelni, ali za par godina postaju potpuno prevaziđeni. S obzirom na to da kupatilo i kuhinju najverovatnije nećete ponovo renovirati u skorije vreme, trebalo bi da razmislite da li će izabrane pločice biti "aktuelne" i kroz duži vremenski period.

Dečije kupatilo

Arhitekta, 3D model ili ambijent

Ako ne možete da zamislite kako bi izgledala kombinacija pločica, sanitarija i kupatilskog nameštaja koja vam se svidela, imate nekoliko opcija.

Najbolja je da angažujete arhitektu, koji će vam pomoći u izboru, savetovati vas i napraviti rendere koji će vaš novi prostor dočarati kao da se u njemu već nalazite.

Ako vam je prva opcija skupa, dobra ideja je da se odlučite za neki od izloženih ambijenata. Saloni keramike često imaju izložene ambijente, oblepljene popularnim serijama pločica, koji pokušavaju da dočaraju kombinaciju zidne i podne keramike dopunjenu serijama sanitarija i kupatilskog nameštaja.

Idealno rešenje je 3D model vašeg kupatila, koji vam mogu napraviti u svakom ozbiljnijem salonu keramike. To će vam živopisno dočarati kako bi baš Vaše kupatilo izgledalo ukoliko biste odabrali određenu kombinaciju pločica, sanitarija i kupatilskog nameštaja. Vaše je samo da ponesete crtež vašeg kupatila sa konkretnim dimenzijama.

Roba na lageru

Pre nego što donesete odluku, obavezno proverite da li salon kupatila ima na stanju sve što vam je potrebno. Dešava se, čak i u velikim salonima keramike, da vam određenu robu naplate, a naknadno se ispostavi da je nemaju na stanju ili da je ne mogu nabaviti (u razumnom roku).

Sajtovi nekih salona keramike nude i prikaz trenutno raspoloživih količina robe, ali to svakako treba proveriti pre kupovine.

Obavite kupovinu na vreme

Da majstori ne bi čekali pločice i sanitarije koje treba da ugrade, pođite u salon keramike na vreme. 

Isporuka

Obavezno proverite rok isporuke. Nemojte očekivati da će svaki salon moći da vam sutradan isporuči danas kupljenu robu.

Obratite pažnju na to da u skoro svim salonima keramike važi pravilo da oni robu dovoze do zgrade. Na vama je da obezbedite istovar iz kombija i odnesete robu do stana! Mnogi kupci nisu ovoga svesni, pa se iznenade kada dođe do isporuke. Kutije sa pločicama u proseku imaju 25-35 kg, pa budite svesni da je nošenje ovakve robe fizički veoma zahtevno.

Da li ste obilazili salone keramike i kakva su vaša iskustva?



Zašto kaplje sigurnosni ventil bojlera
Zašto kaplje sigurnosni ventil bojlera

Sve češće se dešava da voda kaplje iz sigurnosnog ventila ispod bojlera u kupatilu. To se događa čak i kada je sve potpuno ispravno, a bojler i vodovodne instalacije novi.

Neprijatni mirisi u kupatilu
Neprijatni mirisi u kupatilu

Renovirali ste kupatilo, sve je ispalo kako ste zamislili. Sreću brzo mogu pokvariti neprijatni mirisi iz kanalizacije koji dolaze iz slivnika u podu.

Bojler - saveti za ugradnju
Bojler - saveti za ugradnju

Bojler je jednostavna sprava, ali neki problemi sa njim su skoro nerešivi. O nekim sitnicama vezanim za bojler treba razmisliti pri renoviranju kupatila.

Ostavi komentar: